• Barrel sauna’s

    Barrel sauna

Waarom een barrel sauna?

Unieke vormgeving

Snel verwarmd

Milieuvriendelijk

Elke dag genieten!

De barrel sauna specialist

Sunspa Sauna is de specialist  in barrel sauna’s in Nederland en België. In ons barrel sauna assortiment vindt uitsluitend topkwaliteit modellen van gerenommeerde en gevestigde sauna merken.

Onze barrel sauna’s worden met de hand gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste materialen die er zijn. Zo zijn alle barrel sauna’s vervaardigd uit Canadees Red Cedar hout, een A-kwaliteit houtsoort met een warme uitstraling en een heerlijk natuurlijke geur.

Daarnaast is Red Cedar hout één van de best isolerende houtsoorten die er bestaan en is een houtbehandeling niet nodig.

De barrelsauna is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is niet gek, want een barrelsauna vormt een echte eye-catcher in uw tuin. Het ontwerp heeft namelijk een natuurlijke en tijdloze uitstraling, wat past in ieder tuinontwerp.

Barrel sauna kenmerken

Het belangrijkste en meest bekende kenmerk van een barrel sauna is de artistieke vorm, veelal geassocieerd met de vorm van een wijnvat.

Deze vorm brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten opzichte van de traditionele Finse buitensauna is dat een barrelsauna veel sneller verwarmd is.

Er hoeven namelijk geen loze hoeken verwarmt te worden waardoor er geen kostbare warmte verloren gaat.

Door de vorm van deze unieke buitensauna kan de warmte beter circuleren en is de ruimte sneller op de gewenste temperatuur.

Dit scheelt ook flink in de energie/stookkosten en de temperatuur blijft constanter.

Barrel sauna en gezondheid

Ook een barrelsauna is een uniek product voor de gezondheid.

U kunt met uw eigen barrelsauna in de tuin dagelijks genieten van warmte en rust.

Door de uitstekende luchtcirculatie in deze sauna kunt u optimaal genieten van alle positieve effecten van een sauna.

Zo kan een barrel sauna bijdragen aan het verzachten van pijnlijke spieren en gewrichten.

Tevens verbeterd het, net zoals alle andere sauna modellen, de bloedcirculatie, versoepelt het de huid en werkt het stress verlagend.

Barrel sauna ondergrond

Wanneer u heeft besloten om voor een barrelsauna ofwel buitensauna te kiezen, is een stevige ondergrond heel belangrijk. Het belangrijkste is dat de ondergrond vlak en stevig is, maar de ondergrond dient ook wat groter te zijn dan de sauna zelf.

Een goede stevige ondergrond verkleint de kans op het ontstaan van kieren en gaten. Er is een vrij breed scala aan ondergrond-opties, zoals een betonnen dek of een houten dek, tegels of stenen voldoen uiteraard ook heel goed zolang het vlak is gelegd.

Hout werkt uiteraard altijd, maar wanneer de sauna vlak en stevig staat is dit normaal gezien geen probleem. Daar is in de constructie al rekening mee gehouden.

Barrel sauna kachel

Bij een barrel sauna kan gekozen worden voor verwarming via een elektronische saunakachel of via een houtgestookte saunakachel.

Met een houtgestookte saunakachel duurt het ongeveer een half uur om een temperatuur tussen de 80 en 90 graden Celsius te bereiken.

Met een elektrisch gestookte saunakachel duurt dit ongeveer een half uur tot een uur.

Barrel sauna showrooms

Denkt u eraan om een barrelsauna te kopen, kom dan eens een kijkje nemen bij één van de showrooms van Sunspa Sauna.

In onze showrooms in Nederland of België kunt u alle modellen bekijken en geheel vrijblijvend uit proberen.

Nieuw te bezichtigen zijn onze infrarood barrelsauna’s, een unieke combinatie van een infraroodcabine en een barrelsauna.