• Finse sauna’s

    Finse sauna

Finse sauna’s oorsprong

Decennia voor Christus maakte men al gebruik van stoombaden. Voorbeelden hiervan zijn de bekende badhuizen van de Oude Grieken en Romeinen. Maar in Finland kwam de échte sauna zoals we die nu kennen tot stand.

Ruim tweeduizend jaar geleden vond de sauna in Finland zijn oorsprong. Het woord sauna stamt zelfs uit de Finse taal, waar het is afgeleid van het woord savu, dat rook betekent. De Finnen ontdekten het effect van verwarmde stenen en bouwden speciale cabines die met hete stenen tot maximale temperaturen werden verwarmd.

Toen werd al duidelijk dat deze warmteruimtes de lichamelijke conditie verbeterde en verschillende ziektebeelden verminderden of verlichten. Ook de traditionele (Finse) sauna’s anno 2016 staan bekend om de vele positieve effecten op de gezondheid en welzijn van de mens.

Finse sauna assortiment

Bij Sunspa Sauna vindt u een breed assortiment Finse sauna’s van uitsluitend topmerken als Alpha Wellness Sensations en Almost Heaven.

Al onze Finse sauna’s zijn vervaardigd van de beste materialen die er op de markt te vinden zijn. Zo zijn uitsluitend gecertificeerde houtsoorten gebruikt om de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen.

Naast ons standaard assortiment van Finse sauna modellen met vaste afmetingen, bent u bij Sunspa Sauna ook op het juiste adres voor gedetailleerd maatwerk. Of het nu gaat om een sauna op maat voor in uw huis, in uw tuin of voor professioneel gebruik, het kan allemaal.

Showrooms

Bent u benieuwde naar onze Finse sauna modellen? Breng dan eens geheel vrijblijvend een bezoekje aan één van onze showrooms in Nederland of België.

In onze showrooms in Nederland of België kunt u alle modellen bekijken en geheel vrijblijvend uit proberen.

Finse sauna projecten